- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 4 |
Rybí omáčka | 6 |
Salát ledový | 100 |
Okurka salátová | 150 |
Mango | 100 |
Cibulka jarní | 20 |
Krevety (syrové) | 120 |
Arašídy (nesolené) | 20 |
Olej sezamový | 10 |
Sójová omáčka | 8 |
Dochucovadla:
limetka, koriandr, chilli
Energetická hodnota celkem: 1986 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 29,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 662 kJ
Bílkoviny (g): 10.3, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 9.7, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Salát, okurku, jarní cibulku a mango omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vše vložíme do mísy a promícháme. Připravíme si dresink – smícháme rybí a sójovou omáčkou, sezamový (nebo řepkový) olej, šťávu z limetky a chilli. Dresink vmícháme do salátu a přidáme pokrájený čerstvý koriandr. Krevety opečeme krátce na pánvi na troše řepkového oleje a přidáme na salát. Před podáváním posypeme arašídy (můžeme předem lehce opražit na pánvi) a dle chuti můžeme přidat i čerstvou chilli papričku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.